Tips voor een goed datingprofiel.

Een goed datingprofiel is het halve werk. Je profielteksten en foto's op een datingsite zijn in de meeste gevallen het eerste dat andere leden van je zien krijgen, besteed hier dan ook de nodige aandacht aan. Een eerste indruk maak je immers maar één keer! Hier volgen een aantal tips voor het schrijven van je persoonlijke profieltekst en het plaatsen van goede foto's. Zo zorg je voor een aantrekkelijk profiel op een datingsite.


Profieltekst


Het schrijven van een pakkende profieltekst is vaak niet het makkelijkste onderdeel van je aanmelding op een datingsite. Het gebeurt vaak dat men zich impulsief aanmeldt en ineens wordt geconfronteerd met de opdracht een stukje te schrijven over jezelf. Waar begin je, hoe pak ik dit aan? Je wilt immers een goede indruk maken! We vertellen je in enkele stappen waar je op moet letten om tot een goede profieltekst te komen.


Vertel wat over je zelf


Indien er de mogelijkheid wordt geboden om in je profiel wat informatie over jezelf te kunnen schrijven, bedenk dan dat een met knipoog en een lach geschreven tekst vele malen leuker overkomt dan een uiterst serieus verhaal. Natuurlijk is het leuk dat je goed bent in bepaalde dingen en hier kun je natuurlijk best wat overschrijven (vertellen) maar overdrijf dit niet. Daarnaast kun je ook best aangeven wat niet je sterkste punten zijn, je bent immers ook een normaal mens en dat mag je dan ook best laten merken. Een profiel dat oprecht en spontaan overkomt, zal uiteindelijk ook meer reacties opleveren dan een protserig profiel. Laat ook wat te raden over, het doel dat je nastreeft is een reactie van een andere gebruiker.


Profielfoto's wel of juist niet plaatsen


Je profiel is een eerste indruk die je maakt. Een belangrijk onderdeel van je profiel zijn de foto's die je plaatst. Niet iedere foto die je van jezelf hebt is geschikt als profiel foto. In veel gevallen worden de leukste foto's spontaan gemaakt, nadeel hiervan is dat in veel gevallen de foto spontaan is gemaakt, verwarrend? Nee! Natuurlijk is een spontane foto honderd keer beter dan een plaatje waar je geforceerd en krampachtig op staat, we zijn immers niet allemaal geboren voor het oog van de camera. Maar bij een spontane foto is het belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat het om jou gaat en niet je omgeving. Helaas zien we maar al te veel familiekiekjes voorbijkomen met meerdere personen. Foto's op je profiel horen jou goed weer te geven en niet je familie, hoe leuk ze ook zijn. Let er op dat zogenaamd grappige foto's in de meeste gevallen jou niet al te best presenteren, hierdoor krijg je vaak een vertekend beeld. Bedenk daarnaast dat jouw humor niet altijd dezelfde is dan die van een ander, probeer een redelijk neutrale foto te plaatsen zonder te veel afleidingen. En tot slot een glimlach doet het altijd goed op een foto.


Het inmiddels welbekende selfie


Voor de personen die nog niet weten wat een selfie is even een korte uitleg, een selfie is een zelfgemaakte foto die met een smartphone, webcam of camera is gemaakt. In de meeste gevallen is duidelijk te zien dat de persoon op de afbeelding ook de camera bediend. Er is natuurlijk niks mis met het plaatsen van een selfie in je datingprofiel, maar we zien helaas maar al te vaak dat dit soort foto's in badkamers, slaapkamers en andere vage uithoeken van een huis worden gemaakt. Wil je toch graag een selfie plaatsten, zorg dan voor een lichte, rustgevende omgeving, denk hierbij aan een huiskamer of bijvoorbeeld buiten (bij mooi weer).


We hopen je met deze tips een beetje op weg te hebben geholpen. Hiermee wordt het maken van een leuk en spontaan datingprofiel wat makkelijker. Heb je vragen of opmerkingen of het maken van een datingprofiel, dan vernemen wij deze natuurlijk graag.


SSL Secure gratis datingsite Singlesplace.nl Keurmerk mkbOK gratis datingsite Singlesplace.nl