De waarheid over online datingsites

Hoe maak je van online daten een succes


Online daten een taboe?

1. Twee op de vijf singles tussen 24 en 50 jaar registreren zich op een online datingsite of hebben dit ooit gedaan. Juist, 40% van alle singles uit je vriendenkring. Hoeveel van hen hebben je verteld dat ze online daten? Weinig. Dat komt doordat er nog steeds een taboe heerst over online daten, ondanks het succes ervan. Wanneer mensen hun partner via deze weg leren kennen, vertellen ze hun vrienden en familie meestal dat ze hun partner hebben ontmoet in een bar, op een feestje of via het werk. Een van de snelst groeiende activiteiten wereldwijd is nog steeds iets waarvan mensen niet durven toegeven dat ze eraan deelnemen. Doorbreek jij het taboe?


Hoeveel kans heb je op een relatie?

2
. Slechts 5% van de mensen die zich inschrijven op een datingsite beginnen een relatie met iemand die ze online hebben leren kennen. Stel, je stapt binnen in een kamer met honderd vreemden, tot hoeveel van hen voel je je aangetrokken? Waarschijnlijk maar tot een paar mensen. Dat werkt ook zo in cyberspace. Verwacht dus geen wonderen als je je inschrijft op een datingsite. Je liefdesleven via internet is niet anders of succesvoller dan in real live.


Zorg voor een volledig profiel

3
. Ongeveer 10% van de mensen die zich inschrijven op een datingsite krijgen één of meerdere berichtjes van andere leden. Waarom maar zo weinig? Bij de andere singles staat geen foto bij hun profiel. De vrijgezellen die profielen online zetten waarin ze niks over zichzelf vertellen, zullen in de meeste gevallen over het hoofd gezien worden. De 10% van de vrijgezellen die wel reactie krijgen, schrijven vrolijke, humoristische profielen vol zelfvertrouwen. Ze plaatsen een foto bij hun profiel en nemen zelf contact op met andere leden. Als online daten voor jou niet werkt, bekijk dan eerst je profiel.


De juiste datingsite

4
. Populaire datingsites zijn populair om slechts één reden: ze werken. Maar hoe weet je of je op een betrouwbare datingsite bent? Sommige sites steken met kop en schouders boven de rest uit. Hun sites zien er goed uit, er zijn veel registraties en ze hebben een goede reputatie. Alleen hoe zorg je dat je door de bomen het bos weer ziet?

Zoek via fora of via kennissen naar goede datingsites of vraag het aan vrienden. Waar let je op? Is er een aanmeldingsprocedure? Zijn ze bij een overkoepelende organisatie aangesloten en kun je je klachten over misbruik van andere deelnemers op de site ergens kwijt?


Wereldwijd of in jouw regio?

5
. Sites die pretenderen dat ze honderdduizenden leden uit alle hoeken van de wereld hebben betekenen tijdverlies. Het klinkt misschien wel indrukwekkend – "Wij hebben 5.000.000 leden wereldwijd" – maar wat heb jij daar aan? Je bent op zoek naar een date in je regio, of lijkt online daten met Australië je een uitdaging ;-).


Meer mannen dan vrouwen

6. Het percentage mannen en vrouwen op datingsites in niet gelijk. Op de meeste sites vind je gemiddeld 60% mannen en 40% vrouwen. Vrouwen hebben de grootste keuze en kunnen daarom kieskeuriger zijn als het gaat om mannen die ze willen schrijven of ontmoeten. Dus ben je een man? Herlees dan even punt 3 hierboven, en schrijf een aantrekkelijk profiel en zet er een flatterende foto van jezelf bij. De rest komt dan vanzelf.


Dus, als je van het online daten een succes wil maken, is alles wat je moet doen: de juiste site uitkiezen en een opvallend profiel met foto aanmaken. En als het werkt… maak er dan geen geheim van… vertel het aan al je single vrienden en kennissen.


SSL Secure gratis datingsite Singlesplace.nl Keurmerk mkbOK gratis datingsite Singlesplace.nl