Pagina 1 van 2 1 2 > »

avatar

9 posts

Zonnekus schreef op 21 juli 2016: (3 likes)

De mensen die een partner voor langere tijd hopen te vinden is de doelgroep aan wie deze stelling gericht is.
De doelgroep die voor zoveel mogelijk losse dates gaan sla ik even over!

Iedereen heeft zijn/haar eigen visie hoe een eerste date zou moeten verlopen. Wat kan nou wel en wat kan absoluut niet.
Zelf ben ik iemand die de ander zo goed als mogelijk wil leren kennen wat natuurlijk nooit in 1 date lukt.
Ik ben van mening dat seks op de eerste date het gedeelte 'verlangen naar elkaar' overslaat waardoor je TE hard van stapel loopt met het risico dat je snel weer uitgekeken bent op elkaar.
Hoe denken jullie daar nou over?

avatar

2 posts

Ties schreef op 21 juli 2016: (2 likes)

Ik ben het met je eens, seks moet gedaan worden met liefde, niet vanuit een geil verlangen, waarna er niets meer te wensen over is.

avatar

1 posts

Gentleman65 schreef op 21 juli 2016: (3 likes)

In principe ben ik het met jullie eens, hoewel mijn laatste relatie van 4 jaar begon met dat zij die eerste avond niet meer naar huis gegaan is. Oftewel; zoals een goede vriendin van me eens zei; het hoeft zeker niet op de eerste date, maar het is wel een erg goeie ijsbreker.. :-)

avatar

1 posts

Mangodream schreef op 21 juli 2016:

Ja, hoe leuk is het om het 'verlangen naar elkaar' op te bouwen :-) Ik vind dat juist spannend en het geeft je ook de tijd om verliefd te worden. Weer terug in je jeugdgevoel! Heerlijk vind ik dat :-)

avatar

2 posts

Belle schreef op 21 juli 2016:

Seks is toch het allerfijnste als er liefde en vertrouwen is.....je je helemaal durft te geven aan de ander.
Seks uit lust kan best eens fijn zijn maar bevredigt op de lange duur niet.
Bij een eerste date seks kan hoor, maar ik denk dat het beter is om ff te wachten. Hardlopers zijn.......

avatar

1 posts

veryromantic schreef op 21 juli 2016: (5 likes)

Is het goed om het toetje te gebruiken voordat de soep is opgediend? Gewoon omdat je niet kunt wachten? Als ik hoor dat een vrouw het met iedereen al de eerste keer heeft gedaan, wat voor idee krijg ik dan van haar. En hoe denkt die vrouw dan over haar zelf? En hoe zit het dan met zwanger worden. En wat zal ze tegen haar familie zeggen als die vent na die eerste keer niets meer van zich laat horen? Hoe beschouwen ze haar dan? DENKT IEMAND HIER WEL EENS DIEPER NA? Gewoon omdat alles MOET mogen? Geen karakter meer, gewoon doen. Blijft niets over voor de vaste relatie, je hebt het allemaal al gedaan. Als er liefde en vertrouwen is? Dan voel je je verbonden met die persoon en je gaat hem/haar niet als sexpop gebruiken.

Voor wie het wil weten: Ik heb altijd zo geleefd. Ik ben geen hypocriet. En ik zie er best leuk uit. Maar ik heb blijkbaar wel ethiek. Is er nog iemand die nog iets kan laten liggen voor later?

Coach FM Vos

avatar

1 posts

tom234 schreef op 24 juli 2016: (5 likes)

Breng ik tegenin dat als de klik er is, doen! Beter wordt het niet, als je elkaar beter kent gaat de spanning eraf. Niks mis met vertrouwen en samen iets opbouwen, in tegendeel, maar de angst voor 'players-met-bindingsangst' wordt al door veel internetdaters gekoesterd, en is onterecht. Pluk de dag, en geniet van het moment!

avatar

9 posts

Zonnekus schreef op 24 juli 2016: (3 likes)

Leuk om in de diverse reacties toch een zelfde rode draad te lezen. Ook al kiezen we soms anders op korte termijn, blijkt de lange termijn voor velen dezelfde inhoud te hebben.
Het meest verassend vind ik toch het statement van veryromanic die zichzelf profileert als coach.
Noem mij ultra-dom maar ik dacht altijd dat een coach de taak draagt tot begeleiden en aanwakkeren van zelfstandig nadenken. Verwarrend om dan een tekst te lezen die in mijn ogen meer lijkt op opvoeden en afsnauwen. Niet iedereen heeft de ambitie om in het leger te dienen en getraind te worden door een keiharde drill-instructeur.
Als ik dus in het Date-Restaurant kies voor een 5 gangen menu en deze in keurige volgorde consumeer om vervolgens te eindigen als beste vriend terwijl ik hoopte op een glansrijke relatie. Is het dan hypocriet te noemen dat ik dan daardoor wat vaker voor een snel frietje kies?
Liggend in ons bed denken we er allemaal wel eens over na hoe we het beter kunnen doen.
Toch blijken de mensen die kunnen improviseren in het moment de hoogste aantrekkingskracht te bezitten.
Een snelle date of een lange relatie blijft hoe dan ook de bundeling van energie tussen 2 mensen.
Elkaar gebruiken als sekspop blijkt voor velen een lang gekoesterde fantasie. Die eens dat het uitgekomen is door de meesten als groot geheim stilletjes meegenomen word in het graf. Als dat bij het genieten van het leven hoort, vertel mij dan eens wat daar mis mee is?

avatar

1 posts

Veronica7 schreef op 26 juli 2016: (2 likes)

Het is een goed begin ja. Maar het is nog wel de vraag hoe de afspraken daarna eruit gaan zien. Indien er nog afspraken volgen na deze eerste date.

[ bericht aangepast door Veronica7 op 26 juli 2016 ]

avatar

1 posts

Alex74 schreef op 27 juli 2016:

Wel goed, als er een gezonde spanning aanwezig is tijdens de eerste date, en dit is iets wat men echt wel aanvoelt, dan is er na mijn inzien niks verkeerd met het hebben van sex gedurende de eerste date.

avatar

19 posts

jesse1248 schreef op 27 juli 2016: (1 likes)

Seks bij een eerste date kan wel, maar is geen doel op zichzelf.
Door de situatie en het gevoel van dat moment kan het gewoon gebeuren.
Om op zo'n moment elkaar af te wijzen kan worden opgevat als pijnlijk beledigend en is ook niet altijd aan te raden.
Het valt gewoon niet te voorspellen wat je zou moeten doen, er zijn zoveel factoren die invloed hebben.
De eerste keer afspreken op een openbare plaats voorkomt wel een al te intieme kennismaking.

avatar

1 posts

Fredrik_H schreef op 28 juli 2016:

het is moeilijk hier in te kiezen.
voor mij hangt het af van de vrouw zelf wat ze wenst op dat moment.
het kan een band creëren die sterk is het kan ook aangeven dat je niet voor elkaar gemaakt bent.
het kan ook de druk wegnemen die uit geoefend word en dat laat ruimte om elkaar beter te leren kennen.
persoonlijk vind ik seks een deel van de relatie, het is niet een groot deel maar het heeft zijn waarde.
het is afhankelijk van de situatie en de vrouw.

avatar

372 posts

dageraad schreef op 29 juli 2016: (3 likes)

Mijn mening is...om ook de spanning durft op te bouwen, terug naar je gevoel en je instinct te gaan. Niet zoals deze westerse wereld van snel, direct en nog sneller weer van je nieuwe liefde af te gaan. Ja mensen zo gaan " wij" met elkaar om. Is het op het 1e gezicht niks, hup weer een ander, daarom groeien de datingsites met paddenstoelen uit de grond. Het moet meteen klikken!!! Zo niet is het niks. Heeft men niet meteen seks, nou dan weer een ander die zich wel aanbiedt enzovoort. Misschien overdrijf ik en generaliseer ik, maar zo zijn de meesten wel.
Ik merk dat al uit, gewoon vriendschap met iemand willen hebben, men is na 5 appie en 3 afspraken al op je uit gekeken. Sjonge, men wil nergens meer moeite voor doen, laat staan een relatie. In elke vorm van omgang moet je nou eenmaal energie insteken en zeker.......
om het te behouden!!!
Dus mensen wees eens eerlijk tegen jezelf, wat willen jullie eigenlijk?????

avatar

1 posts

Bigboy1964 schreef op 30 juli 2016: (2 likes)

Alles mag, niks moet. Als het gebeurt, fijn. Zo niet ook goed ! Simpel toch !?

avatar

1 posts

DannyvdBerg schreef op 28 oktober 2016:

Ik heb nog nooit seks gehad op mijn eerste date...
Echter ben ik dat ook niet van plan te doen.

Een jaar of 5 geleden had ik een date gehad en mezelf voorgenomen rustig aan elkaar eerst te leren kennen, echter was het erg gezellig en leuk en het klinkte ook heel erg goed met elkaar, maar toen kwam er een moment dat de vonk oversloeg, we hadden wel veel gezoend, echter had ik wel een hele goede relatie, eigenlijk wel de beste relatie die ik tot nu toe gehad heb, het ging allemaal heel erg snel maar ach zolang je je hart volgt is dat oké lijkt mij :) helaas is het later wel slecht afgelopen :(

avatar

2 posts

hotlegs schreef op 1 november 2016:

Het moet voor beiden kunnen en prettig zijn. Sex kan juist spanning wegnemen en de communicatie deblokkeren. Als beiden het we zouden willen, zou ik zeggen direct doen, niet wachten dan heb je dat alvast binnen.

avatar

1 posts

Henk51 schreef op 7 november 2016:

Is sex het belangrijkste op een eerste afspraakje,een prettig gevoel aan elkaar over houden net zo leuk en als je elkaar leuk vindt en vaker gaat ontmoeten komt die sex ervan zelf wel,alleen sexvoor een geil verlangen niet echt nodig.

avatar

1 posts

Bram107 schreef op 20 november 2016: (1 likes)

Sex op een eerste afspraak zou niet mijn keuze zijn ik vindt dat je elkaar eerst beter moet leren kennen en dan moet er de juiste klik zijn.

avatar

1 posts

Wheelchair39 schreef op 23 november 2016: (1 likes)

Gelijk seks hebben is niet mijn idee. Het is beter om het op te bouwen.

avatar

1 posts

Guustje schreef op 30 november 2016: (1 likes)

Om te beginnen zou ik het woordje ‘ seks ‘ vervangen door het woordje ‘ vrijen ‘ en alles krijgt onmiddellijk een andere betekenis en inhoud. Ga er nu niet met je verstandelijke vermogens gaan over zitten nadenken maar VOEL het met je innerlijke wezen.
Wij zijn in de eerste plaats fysieke wezens en bijgevolg verloopt ons contact met anderen in de eerste plaats via de fysieke weg, onze zintuigen. Wanneer twee mensen elkaar ontmoeten worden al dan niet hormonale stoffen door de hypofyse (hersenaanhangsel) in onze hersenen afgescheiden, de wetmatigheid daarvan gaat voor de wetenschappers nog altijd de mist in. Deze stoffen zorgen voor een fysiek en emotioneel welbehagen tijdens een ontmoeting tussen twee personen. De ‘ klik ‘ zoals wel eens benoemd. Je laat die ander toe binnen je eigen territorium, een onzichtbare barrière om je heen. Sta er eens bij stil wie je wel en wie niet makkelijk een hand geeft. Gradueel gaat dat hogerop tot een knuffel, zoenen en uiteindelijk vrijen met seks als orgelpunt. Gradueel gezien geef je elkaar de boodschap: je doet er er toe voor mij tot en met jij bent voor mij die ene die het allerbelangrijkste is en waar ik het meest van houd, waar ik een veilige hechte binding mee aanga en onderhoud. Een levensnoodzakelijk iets van de menselijke soort. Hoe weet je nu of die persoon op je eerste datingontmoeting die weg al dan niet wil bewandelen met jou? Echt luisteren naar de meestal verborgen boodschap in het gebruik van het gesproken woord (tussen de lijntjes lezen) en het lezen van de lichaamstaal die veel zuiverder is omdat deze onbewust plaats vind en vrij is van remmingen.
En er is meer.
Een liefdevolle, veilige en hechte binding verloopt over drie niveaus, je kan het vergelijken met een ladder of een boom. Onderaan de fysieke binding, in het midden de emotionele binding en boven de geestelijke binding en deze zijn onlosmakelijk verbonden in een voortdurende wisselwerking tot een eenheid (het begrip psychosomatisch vindt daar zijn oorsprong). Vrouwen hebben van nature de eigenschap om een sterke emotionele en fysieke binding aan te gaan en te onderhouden. Zij zijn het voedende en scheppende, samengevat het gevende element. Daartoe stellen zij zich emotioneel en fysiek open voor het ontvangen van de mannelijke energie die op zijn beurt bestaat uit een fysiek deel en het mannelijke emotionele deel. Daarin ligt de weg breeduit open tot een volmaakte geestelijke eenheid. De basis tot dit alles is je eigen kwetsbaarheid die je open en bloot aan de ander tentoonspreid en ten geschenke aanbiedt. Daar wringt ook het schoentje bij de meeste mannen zoals ik hier veelvuldig tussen de lijntjes lees. Hun angst om hun eigen emotionele kwetsbaarheid te tonen wordt toegedekt met statements als respect en al diens meer.
Tot besluit wil ik stellen dat ik het onethisch vindt om een vrouw te weigeren haar te geven wat haar geboorterecht is: vervult en gevuld te worden in haar vrouw-zijn; tenminste als jullie alle twee vrij zonder andere binding zijn en die ‘ Klik ‘ er bij beiden is. Als dat bij aanvang haar al geweigerd wordt dan vraag ik mij af wat dit later gaat worden bij een eventuele relatie. Een leven voor haar van geven en blijven geven zonder ‘echt’ te mogen ontvangen tenzij (en pardonneer mij voor het crue taalgebruik maar zo is het) het legen van zijn zak wanneer hem dat zint. Platte seks dus.
Veel succes iedereen.

avatar

1 posts

patsyfine schreef op 24 december 2017: (1 likes)

Okee, ja laten we allemaal niet te sociaal, maatschappelijk verantwoord proberen over te komen , zeg zoals het is .........had dates, poeh die waren drama, had dates ach toch in de koffer gedoken, maar helaas, maar laten we wel wezen , je hebt een date en na een half uur ben je beiden niet meer te houden en ruk je elkaar de kleren uit!!!!!!!!!!das niks egoistisch of seksistisch, ook niet ethisch of narsistisch. Mss chaotisch en mss werkte de wijn wat narcotisch. Ik noem het super romantisch, exotisch , erotisch my God het maakt me poetisch......wat doen we toch weer fundamentalistisch ,niet zo pessimistisch, al die normen en waarden ik vind het hylarisch,.Het is eigenlijk puur biologisch en er ontstaat zo wat chemisch en ja mss ook wat euforisch, heerlijk je voelt je fantastisch. Al die zwaar beladenheid en zo ironisch, om in deze tijd te zoeken ,naar een mening hierover , hypocritisch te lezen dat mensen zeggen "mijn mening is ".om verrvolgens weer met het zelfde antwoord te komen dat ons duizenden jarenlang is opgelegd, Ben gewoon realistisch, maar ook weer niet pragmatisch hoor. Ik ga alleen nog op date als ik zin heb een neiuw mens te ren kennen, een gigantisch gezellige avond will hebben , al is ze neurotisch, mss nymphomanisch, ,psychopatisch of nudistisch, sexistisch of iets exhibitionistisch , dan nemen we samen nog wat alcoholisch en als ik dan naar huis ga , dan had ik een geweldige avond of ze de ware is of niet , maar stel , er is iets tussen ons een chemische vonk en het tintje erotisch dat eindigt in iets gegantisch pornografisch. Dan zij dat zo, dan moest dat gebeuren, niet omdat zij gevuld moet worden of omdat ik zo nodig mijn zak moest legen......Nee omdat de sfeer, gezelschap, mss de wijn en onze geda hten, en gevoelens deze situatie hebben gecreerd , dan denk ik niet dat je van een rotavond mag spreken dan denk ik dat je beiden getoont hebt dat dit een serieuze relatiekandidaat is waar kans van slagen , alvast 85 procent meer kans vabn slagen heeft dan alle dates samen, . Kee beetje erg cynisch , maar kon het niet laten.....haahaha poeh nou ik dit teruglees denk my god DRAMATISCH.

avatar

1 posts

weegschaal63 schreef op 31 december 2017:

Niet moeilijk als je het allebei graag wil doen. Het leven is voor sommige maar kort en kan zomaar voorbij zijn!

avatar

4 posts

ikbendaarhee schreef op 17 april 2018: (1 likes)

Ik ben voor!

avatar

4 posts

Willemtell schreef op 22 april 2018: (1 likes)

hahaha, grappig om die reacties te lezen. Persoonlijk heb ik ook zoeiets van....................moet kunnen de eerste keer. Bij mij is het twee keer de op eerste date voorgekomen. De eerste keer was het een jonge vrouw die de dag erop jarig was en aangezien ik het helemaal zag zitten (zij was nog geiler als ik.............ongekend) Ik dacht alleen maar.......dan heb ik achter elkaar een vrouw van verschillende leeftijd. Uiteindelijk is ze tot haar dood gebleven en die tweede date, tja toen had ik het probleem dat ik om niet het gevoel te krijgen haar misbruikt te hebben zijn we vijf jaar samen gebleven. Als je er allebei voor kiest zie ik het probleem niet echt.............................IK VIND HET GEWOON LEKKER.
(die pindakaas................................tuurlijk hahaha.

avatar

3 posts

Tibbie schreef op 7 mei 2018:

avatar

3 posts

Tibbie schreef op 7 mei 2018:

Ben helemaal voor je zoekt elkaar en als er vlinders in de buik zitten gaat het met wederzijds goed vinden en dan is het ook fijn .
Vooral als je al langer alleen bent verlang je er naar


Pagina 1 van 2 1 2 > »

Meld je gratis aan om ook te reageren!

Actieve Topics Zoeken