Verschillen gratis datingsite versus betaalde datingsites

Wat zijn nu de precieze verschillen tussen een gratis datingsite of betaalde datingsites?


Je overweegt gebruik te gaan maken van een datingsite, maar wat zijn nu precies de verschillen? Kies je dan voor een gratis of een betaalde datingsite? Dit is een vraag waar veel mensen die gebruik willen gaan maken van een online datingservice mee te maken krijgen. Wat zijn de verschillen tussen gratis en betaalde datingsites? In dit artikel zullen wij deze verschillen behandelen, zodat je straks een goede keuze kunt maken indien je gebruik wenst te maken van een online datingsite.


Wat zijn de onderlinge verschillen tussen gratis en betaalde datingsites


Is gratis wel echt gratis?


Vele websites presenteren zichzelf als gratis datingsite. Dit blijkt echter niet altijd het geval te zijn als je verder kijkt. Zij presenteren zich op deze wijze zodat je als consument denkt dat zij daadwerkelijk gratis zijn. Dit in eerste instantie om jou als nieuw lid en toekomstig betalend lid binnen te halen. Een andere reden om zichzelf als gratis te presenteren is, dat zij zo kunnen mee te liften op de zoekterm gratis datingsite, waar je als consument op hebt gezocht. Begrijpelijk ja, eerlijk nee!


Echter als je verder kijkt in de algemene voorwaarden blijkt al snel dat je maar beperkt gratis gebruik kunt maken van hun diensten. In de meeste gevallen beperkt dit zich tot een gratis inschrijving en een paar ledenprofielen bekijken. Bij sommige datingsites kun je misschien af en toe een gratis standaard berichtje sturen, maar indien je een reactie krijgt, zul je moeten betalen om deze te lezen of te beantwoorden. Lees daarom voordat je je inschrijft op een datingsite altijd de algemene voorwaarden door. Dit voorkomt dat je ongewenst vast komt te zitten aan een betaald lidmaatschap. Daarnaast kun je in de algemene voorwaarden zien of een dergelijke site wel echt gratis is, indien een datingsite gratis is, zul je geen betalingsvoorwaarden aantreffen in de algemene voorwaarden. Bij een echt gratis datingsite zal er geen betaaloptie verschijnen op het moment dat je besluit een berichtje te sturen of te reageren op een bericht dat je hebt ontvangen.


Verschillen


Aangeboden mogelijkheden.


Er wordt vaak de illusie gewekt dat je op een gratis datingsite minder mogelijkheden zou hebben dan bij een betaalde dienst, maar anno 2014 is hier al lang geen sprake meer van. Op een gratis datingsite kun je gewoon een op een chatten via de messenger, onbeperkt berichten verzenden, lezen en beantwoorden, interesse berichtjes sturen, ontvangen en bekijken en natuurlijk kun je video of voice chatten indien je dit leuk vindt, ook geheel gratis uiteraard.

Ledenaanbod groot is niet altijd beter.

Het ledenaanbod zal op een betaalde dienst in de meeste gevallen groter zijn dan op een gratis dienst. Dit komt doordat betaalde sites de financiële middelen hebben om via diverse media groots reclame te maken. Realiseer je echter dat niet ieder ingeschreven lid ook daadwerkelijk bereid is te betalen. Zij kunnen en zullen dus niet reageren op jouw berichten, flirts, chatverzoeken etc. Groot is zeker niet altijd beter, belangrijker is dat je contact kunt maken. Dat is immers de reden dat je je inschrijft op een datingsite.


Veiligheid.


Betaalde datingaanbieders suggereren dat je beter kunt kiezen voor hun diensten met betaalde memberships, omdat deze betrouwbaarder zouden zijn. Het is echter een misverstand om te denken dat op een betaalde datingsite de veiligheid beter geregeld zou zijn dan op een gratis site. Gratis datingsites besteden veel aandacht aan het creëren van een veilige datingomgeving. Alle aanmeldingen worden manueel bekeken voordat zij worden toegelaten. In het geval van twijfels bij een aanmelding worden er diverse checks gedaan welke leiden tot toelating of verwijdering en blokkering van een gebruiker. Gratis datingsites zijn vaak juist kritischer in het toelaten van profielen aangezien zij er geen geld mee willen verdienen en kunnen dus makkelijker een profiel weigeren. Indien er twijfels zijn aan een gebruiker kun je deze via een druk op de knop melden bij de redactie. Daarnaast draait er software mee op de achtergrond die onregelmatigheden bemerkt en direct ingrijpt op het moment dat dit nodig zou zijn.


Klantenservice.


Net zoals bij betaalde datingsites is bij gratis datingsites contact met een medewerker gewoon mogelijk, zelfs in het weekend of de avonduren. In eerste instantie zal dit via mail verlopen en wordt er prioriteit gesteld tussen zaken die direct aandacht nodig hebben of zaken die op werkdagen kunnen worden afgehandeld. Indien er telefonisch contact of ondersteuning nodig is, zal deze ook geboden worden.


Wie betaalt er dan voor jouw gratis datingsite gebruik?


De kosten die gratis datingsites moeten maken om jou geheel gratis gebruik te laten maken van deze diensten worden betaald door adverteerders, zodat jij gratis op zoek kan gaan naar leuke nieuwe contacten.


Tenslotte nog even dit; Alle datingsites, betaalde en gratis, kunnen je in contact brengen met nieuwe mensen. Kijk goed rond en verdiep je in verschillende datingsites voordat je je inschrijft. Op die manier ben je verzekerd van een leuke online datingervaring!


SSL Secure gratis datingsite Singlesplace.nl Keurmerk mkbOK gratis datingsite Singlesplace.nl