Tips voor het schrijven van een leuk bericht

Tips voor het schrijven van een leuk bericht


Nadat je je hebt aangemeld op een datingsite komt eigenlijk de moeilijkste stap, en dat is contact en toenadering zoeken. Hier geven we enkele tips om een goed bericht te schrijven. De bedoeling van het schrijven van een (e-mail) bericht is natuurlijk de interesse wekken van de geadresseerde, dus een goed bericht is het halve werk.Het perfecte berichtje?!?


Op een datingsite leg je in de regel contact via berichtjes. Net zoals in het gewone leven geldt ook hier, een eerste indruk kun je nooit over doen. Zeker als je weet dat op datingsites gemiddeld maar 1 op de 3 berichten een reactie krijgen, is het nog belangrijker om na te denken over de inhoud van je berichtje.

Omdat we je een handje willen helpen, hebben we hieronder 5 tips om je eerste berichtje te schrijven:


Hallo zeggen:
Wat zet je boven aan je mail? Probeer korte begroetingen met minder dan drie letter te voorkomen. 'Hi´ werkt een stuk minder goed dan het standaard 'hallo' of 'goedemiddag'. Daarnaast is het goed als je de begroeting persoonlijk maakt door de naam van de ontvanger te gebruiken in je begroeting.


Taalgebruik:
Het is natuurlijk belangrijk dat je bericht foutloos is. Fouten in je bericht komen slordig over en het lijkt dan alsof je die persoon niet de moeite waard vindt om te controleren op fouten. Daarnaast is ook je taalgebruik belangrijk. SMS of MSN-taal wordt sterk afgeraden. Woorden als w8 (wacht)of CU (see you) kun je beter vermijden, niet iedereen begrijpt dit. Het zal waarschijnlijk overbodig zijn maar toch voor de zekerheid, gebruik geen grove woorden!


Compliment maken:
Als je een ander een compliment wil geven over zijn of haar profiel, houdt er dan rekening mee dat opmerkingen over het uiterlijk onoprecht kunnen overkomen. Complimenten als sexy, lekker ding of schoonheid roepen bij de andere het gevoel op dat je loopt te slijmen. Mensen zijn natuurlijk wel gevoelig voor complimenten, maar hou deze meer algemeen. Je kunt bijvoorbeeld iets zeggen over de hobby's van iemand. Complimenten die laten zien dat je het profiel goed gelezen hebt werken erg goed, hiermee laat je zien oprecht geïnteresseerd te zijn in de ander.


Ga inhoudelijk in op het profiel van de ander:
Schrijf iets in je bericht waardoor duidelijk wordt dat je het profiel van de ander hebt gelezen. Dit kun je doen door te verwijzen naar een hobby of interesse. Bijvoorbeeld; "Ik las dat je erg van ………. houdt, ik ook!" óf "Wat leuk dat je van…..( muzieksoort) houdt, wie is je favoriete artiest?


Stel een vraag:
Als je in je bericht een vraag stelt is de kans dat je een antwoord krijgt vele malen groter. Daarnaast laat het zien dat je echt geïnteresseerd bent in iemand. En dat is natuurlijk het grootste compliment dat iemand kan krijgen!


Tot slot:
Bedenk dat het voor iedereen spannend is op een datingsite. Het is niet alleen spannend om een berichtje te schrijven maar ook zeker om een leuk bericht te krijgen! Dus de volgende keer dat je een berichtje krijgt, schrijf jij toch ook gewoon een bericht terug?SSL Secure gratis datingsite Singlesplace.nl Keurmerk mkbOK gratis datingsite Singlesplace.nl