Tips voor veilig daten via een datingsite

Veilig daten heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand. Uit het nieuws van maandag 17 maart bleek dat verschillende Nederlandse websites onbedoeld malware (banking-trojans) hebben verspreid. Onder deze websites was ook een bekende grote Nederlandse datingsite.


Wat doet Singlesplace aan veiligheid.


Singlesplace.nl biedt volledig gratis haar diensten aan, maar veiligheid is voor ons erg belangrijk en daarom investeren wij hierin. Singlesplace heeft uit voorzorg extra maatregelen getroffen tegen dit soort ongewenste zaken. Vanaf heden wordt Singlesplace buiten de gebruikelijk voorzorgsmaatregelen ook continue gescand door McAfee Secure en zal Singlesplace uitsluitend via SSL verbinding te bezoeken zijn. Hiermee zorgd Singlesplace ervoor dat all leden in een veilige en beschermde omgeving contacten kunnen leggen en onderhouden.


Tips voor een veilige datingervaring


Wat kun je zelf doen aan veiligheid op een datingsite.


Uiteraard zijn er ook zaken waar wij geen invloed op hebben, maar waar jij als gebruiker van een datingsite zelf invloed op hebt. Hieronder zullen we een aantal tips geven waar je zelf op kunt letten om je datingervaring zo plezierig en veilig mogelijk te laten zijn.


Profiel teksten.


Plaats in je profiel of op profiel reacties nooit zomaar e-mail adressen en telefoonnummers en andere privacygevoelige informatie.


Communicatie.


Heb je contact met een andere gebruiker op een datingsite, wees dan altijd voorzichtig met het verstrekken van e-mail adressen en telefoonnummers indien hier om gevraagd wordt. Laat in eerste instantie het contact via de betreffende site verlopen. Indien het om een betaalde datingsite gaat doe je er toch verstandig aan niet meteen te gaan reageren indien je een mailtje van een gebruiker ontvangt met contactgegevens of een e-mail adres. Het beste is het contact rustig op te bouwen via de betreffende datingsite. Mocht je wel je een emailadres willen geven, doe je er verstandig aan een tijdelijk anoniem emailadres te gebruiken.


Ledenprofielen - teksten en profielfoto's


Hoewel de meeste datingsites veel aandacht steken in het controleren van huidige en nieuwe datingprofielen, kan het altijd voorkomen dat er een ongewenst profiel doorheen glipt. Voordat je contact opneemt met een lid is het vrij logisch dat je je eerst hebt verdiept in het betreffende ledenprofiel. Staan er contactgegevens in een ledenprofiel, meldt deze dan meteen aan de redactie en neem geen onnodige risico's. Let bij het lezen van een open tekst altijd even op de grammatica en eventuele geplaatste foto's. Indien deze profielen onregelmatigheden vertonen of de foto's net iets te mooi zijn om waar te zijn, doe je er verstandig aan hier in eerste instantie extra voorzichtig mee te zijn en deze eventueel te tippen bij de klantenservice van betreffende site.


Verzoek om sturen van geld of andere zaken.


Indien je ooit een verzoek tot het sturen van geld of goederen mocht ontvangen, doe je er verstandig aan deze persoon direct te blokkeren, hoe geloofwaardig het allemaal ook mag klinken, doe dit nooit! Meld deze direct bij de redactie van betreffende site zodat zij passende maatregelen kunnen nemen.


McAfee Secure gratis datingsite SinglesPlace.nl SSL Secure gratis datingsite Singlesplace.nl Keurmerk mkbOK gratis datingsite Singlesplace.nl