SinglesPlace.nl stapt over op SSL verbindingen.

SinglesPlace.nl stapt over op SSL verbindingen.


Op het internet vindt er helaas steeds meer cyber/computer criminaliteit plaats. Wij van SinglesPlace.nl hebben daarom besloten om buiten de huidige beveiligingsopties en maatregelen nog een extra voorzorgsmaatregel te nemen. Zo maken we inmiddels gebruik van een SSL verbinding.


(Hiermee is SinglesPlace.nl tevens de eerste online gratis datingsite die zal werken via een ssl verbinding en HTTPS protocollen).


Wat houdt dit in voor jou als gebruiker van SinglesPlace.nl


In principe zal er voor de gebruikers van SinglesPlace.nl niets veranderen. Je kunt SinglesPlace.nl gewoon gebruiken zoals je altijd al hebt gedaan.Wat is SSL? Hoe werkt het en waarom is het belangrijk?


SSL (Secure Sockets Layer) is een manier om verbindingen tussen webbrowser en webserver te beveiligen. Door de verbinding met SSL te beveiligen, wordt de veiligheid op 2 manieren verbeterd: door versleutelen van de data die tussen de browser en de server wordt uitgewisseld (data encryptie) en door controle of de website waarmee men verbinding heeft wel de website is waarmee men verbinding denkt te hebben (server authenticatie).


Je herkent in je webbrowser een SSL-verbinding aan het webadres in de browser: wanneer de verbinding is beveiligd met SSL, begint het webadres met 'https'.


veilig online daten via ssl


Data encrypty


In een 'normale' verbinding tussen browser en server, wordt alle data in tekstformaat uitgewisseld en over het internet gestuurd. Kwaadwillenden zouden in uitzonderlijke gevallen deze data kunnen onderscheppen en dus misbruiken. Data encrypty versleuteld de gegevens voordat ze worden verstuurd. Dezelfde kwaadwillenden zouden de data nog steeds kunnen onderscheppen, maar deze is in versleutelde vorm onleesbaar. SSL maakt via internet verstuurde informatie onleesbaar voor derden.


Server authenticatie


SSL HTTPS logo


De server authenticatie van SSL controleert of de verbinding tussen de browser en de server niet onderweg is omgeleid, bijvoorbeeld naar een server die in handen is van cybercriminelen. Wanneer dat het geval lijkt te zijn, zorgt de SSL-beveiliging ervoor dat de webbrowser een waarschuwing aan de gebruiker weergeeft, dat het SSL certificaat van de website die men probeert te bezoeken niet toebehoort aan de server die men feitelijk bezoekt.


Erkend keurmerk houder mkbOKSSL Secure gratis datingsite Singlesplace.nl Keurmerk mkbOK gratis datingsite Singlesplace.nl