De voordelen van online daten

Online dating, of internet dating, heeft in de paar jaren dat het bestaat al miljoenen mensen aangetrokken. Wat is de magie en de kracht die al deze mensen in datingsites aanspreekt?


Als meer dan 40 miljoen mensen die online daten, dan moet het toch resultaat opleveren. Dus, wat zet mensen aan tot online dating?


De voordelen van online daten


1. Aantal: Misschien wel hét grootste voordeel is het bijna ontelbare aanbod van mensen die online zijn, allemaal met hetzelfde doel: een date vinden. Het grote aantal beschikbare singles vergroot je kans om de juiste partner tegen te komen. Dagelijks melden zich nieuwe mensen bij datingsites aan.


2. Beschikbaarheid: Je hoeft je niet af te vragen of de persoon in kwestie beschikbaar is of niet. Waarom staan ze anders op een dating site?


3. Mogelijkheden: Online dating geeft je de kans om meerdere kandidaten op hetzelfde ogenblik te benaderen. Na het uitwisselen van een paar e-mailberichten of telefoontjes kun je beslissen of er iemand tussenzit die voor jou interessant genoeg is om mee af te spreken. Is dat niet het geval is? Dan zoek je gewoon verder.


4. Kennismaking: Een online datingsite maakt de eerste kennismaking eenvoudiger. Nadat je een paar e-mailberichten of telefoontjes hebt uitgewisseld, heb je al snel het gevoel dat je elkaar al een beetje kent. Een eerste ontmoeting is voor iedereen moeilijk, maar die eerdere (online) contacten zorgen ervoor dat het allemaal wat makkelijker wordt.


5. Snelheid: Een online datingsite is ideaal voor een snel en efficiënt eerste contact. Daarna kun je op je eigen tempo uitzoeken of je een werkelijk match gevonden hebt.


6. Gemak: Voor mensen met een druk bestaan is online daten de ideale oplossing. Een online datingsite is 24/7 beschikbaar. Dus je spendeert er zoveel tijd aan als je zelf wilt, op het ogenblik dat jou het beste past.


7. Privacy: Je kunt met elkaar e-mailen en chatten. Tot je er klaar voor bent om meer over jezelf te vertellen, of om elkaar irl te ontmoeten


8. Webcam: Video en voice chat geeft je de mogelijkheid om de andere persoon te zien en te horen zonder daarvoor van huis te gaan.


9. Duidelijkheid: Je weet al snel, tot op zekere hoogte natuurlijk, hoe je mogelijke date eruitziet, evenals zijn of haar leeftijd, grootte, opleiding. Vergelijk dit maar eens met een blind date…


10. Lage kosten: De kosten zijn bij online dating een stuk lager dan bij een datingbureau, waar je al inschrijving op je uitgavenlijstje hebt staan.


Heb je het online daten nog niet uitgeprobeerd? Geef het dan een kans en meld je aan. Wie weet, zit de ware op dit moment misschien wel al op jou te wachten, en bij Singlesplace kun je gratis daten.


SSL Secure gratis datingsite Singlesplace.nl Keurmerk mkbOK gratis datingsite Singlesplace.nl